— Det er alltid noen som tror de tror de har mer hastverk enn andre, som alltid skal være fremme ved hytta et par minutter før resten. Da er det viktig for oss å plukke ut de som skaper farlige situasjoner, for de aller fleste kjører veldig pent, sier Krogstad til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at UP har et spesielt øye til europaveiene og veiene til Hovden, Gautefall og Vrådal i vinterferien.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Forbikjøring i kø

— Det som bekymrer meg, er de som ikke kan kjøre i kø. Det er de som må forbi som skaper ulykker. Jeg kan ikke se en eneste grunn til at folk skal kjøre forbi hverandre når det er kø, med mindre noen kjører veldig treigt. Vi får en del henvendelser om folk som kjører i 60 i 80-sona, og det er jo helt greit at de kjører så sakte så lenge de er oppmerksomme på trafikken bak og slipper folk forbi, sier distriktslederen.

Det vil også bli avholdt fartskontroller og muligens alkoholtester.— Vi vil overvåke trafikkflyten, og ha fartskontroller hvor det ikke er så mye kø. Sjekkene er tilfeldige, og vi vil spre oss utover. Normalt har det ikke vært alvorlige ulykker i vinterferien, og vi satser på det i år også. Det er viktig at folk fokuserer, kjører forsiktig og med forstand, sier Krogstad.

Tre kontroller i dag

Søndag 1. mars vil også UP sette inn ekstra mannskap for å ta seg av all trafikken som skal ned igjen fra fjellet.

Fredag avholdtUP to kontroller i Mosby, Vågsbygd og Froland, og totalt 68 bilister fikk forenklede forelegg for høy fart og manglende bruk av belte. Én bilist fikk også førerkortet beslaglagt for å ha kjørt i 78 kilometer i timen i en 50- sone.

— Vi minner folk på at vi er ute, og at vi også vil være lengre oppe i dalen, sier distriktslederen.