— Vi fikk melding om at det var en brann i en transformator, men da vi kom fram viste det seg at en ledning hadde falt ned. Hvorfor den ramlet ned kan jeg ikke svare på, sier utrykningsleder Svein Harald Haugland i Kristiansandregionen brann og redning avdeling Vennesla.

Da brannvesenet kom til stedet ved 20-tiden brant det på to steder, ifølge Haugland.

— Det gnistret godt fra ledningen. Det er jo virkelig farlig, så vi sørget for at folk ikke kom nær ledningen mens vi ventet på Otera. Det er de som kan dette med strøm, sier Haugland.

Han anslår at ledningen ble sikret etter rundt 45 minutter. Politi og ambulanse rykket også ut til stedet.

— Vi ble varslet av brannvesenet klokka 20.40. Ledningen er nå sikret av Otera, sier operasjonsleder Sverre Birkeland i Agder politidistrikt klokka 22.40. ## 1600 mistet strømmen

Hendelsen førte til at flere mistet strømmen. Ifølge Agder Energis strømkart var det klokka 20.56 1626 kunder i kommunen som var uten strøm. LIke før klokka 23 var det kun 30 som ikke hadde fått strømmen tilbake.

Strømbruddet skal ha oppstått klokka 20.28.

trafobrann1.JPG Foto: Hank Patrick Joreid Olsen

— Det er en strømkabel som har falt i bakken, og det har medført en brann rundt strømkabelen. Vi vet ikke hvorfor kabelen har falt i bakken, om det kan ha vært et tre eller noe annet, sier Altmann til Fædrelandsvennen ved 22-tida.

- Er det noe fare forbundet med strømledninger som faller i bakken?

— Folk skal holde seg unna strømkabler som faller ned. Så lenge det er spenning i kablene, er det farlig, svarer Altmann.

Han kan ikke anslå når resten av Venneslas innbyggere får tilbake strømmen.

Vennesla nord

Strømkabelen skal ha falt ned ved Heptekjerr.

— Det er deler av Vennesla nord som er uten strøm, opp mot Grovane, sa Altmann tidligere tirsdag kveld.

Fædrelandsvennen har fått meldinger fra folk uten strøm rett nord for sentrum, i Heptekjerr og videre opp mot Grovane.

Uten strøm også i Kvinesdal

Også husstander i Kvinesdal måtte klare seg uten elektrisitet tirsdag kveld.

Ifølge Agder Energi oppsto det en driftsforstyrrelse klokka 20.10. 382 kunder skal ha vært uten strøm. Klokka 21.50 er antallet 362. — Vi vet ikke hva som har skjedd der, vi har folk på vei, sier Altmann.

Han opplyser at det trolig dreier seg om en del hytter i Knaben-området som er uten strøm. Det har vært kraftig vind i traktene tirsdag.