Det var den renestefolkevandring til fyret på Lindesnes lørdag formiddag. Det varsledeekstremværet skremte ikke folk bort, men den kraftige vinden overrasket ogimponerte mange.

— Jeg synes dette er veldigspesielt. Jeg har ikke opplevd så kraftig vind før, sier Asbjørn Sørensen, somhadde tatt turen fra Vennesla.

Sammen med flere andre lot hanvinden holde ham oppe.

Asbjørn Sørensen leker seg i vinden ved Lindesnes fyr. Foto: Vegard Nekstad

— Man følte seg nesten heltvektløst. Helt ekstremt, var det, sier venndølen.

Ikke alle våget seg helt framforan fyret i formiddag. Andre ville så gjerne, men kunne ikke. Til det blevinden altfor kraftig.

Kraftigere utover dagen

— Det er friskt, men vinden erikke så kraftig ennå. Det kommer mer vind etter hvert, forteller fyrvokterKjell Olsen til Fædrelandsvennen like etter klokka 13. De mange folkene som har tattturen, er et lite uro-moment for fyrvokteren.

Det var reneste folkevandringen på Lindesnes fyr lørdag. Foto: Vegard Nekstad

— Det er veldig flott at folkkan komme ut og se på været, det er jo fascinerende. Av og til er det noen somer uforsiktige og ikke skjønner hvor kraftig været er, sier Olsen.

Orkan i kastene

Utover dagen har værprognoseneblitt noe nedjustert. Likevel har vinden blåst orkan i kastene flere gangergjennom dagen.

— I kastene har det vært opp mot35-40 m/s, altså godt og vel orkan. Prognosene er justert ned nå, men det blirnok sterk storm eller orkan utover ettermiddagen, sier Olsen, som i ettermiddagstasjonerte seg ved fyrlykta for å følge med på folkemassen.