AGDER: Nygaard begynte som sjefredaktør i Lindesnes i 2014. I september 2018 ble han også ansvarlig redaktør i Lister. Nå forlater han redaktørstolen i begge aviser og blir direktør i Polaris Media Sør.

– Jeg skal fortsatt jobbe for journalistikken og pressens samfunnsoppdrag selv om jeg ikke blir jobbende direkte med den daglige journalistikken, sier Nygaard i en pressemelding sendt ut torsdag.

Midlertidige redaktører

Svein Morten Havaas er konstituert som ansvarlig redaktør i Lister. Petter Emil Wikøren blir konstituert som ansvarlig redaktør i Lindesnes. Ifølge pressemeldingen overtar begge som redaktører «inntil videre».

Som direktør får Nygaard det overordnede ansvaret for lokalavisene Grimstad Adressetidende, Lillesand-Posten, Vennesla Tidende, Lister og Lindesnes.

Ifølge pressemeldingen har de fem avisene et opplag på 27.000 og en omsetning på 103 millioner kroner.

Digitale papiraviser

Nygaard blir også styreleder i avisenes fem driftsselskaper. Han begynner i den nye jobben lørdag 1. februar.

– Vi trenger digitalt bærekraftige mediehus, og min motivasjon er å bidra til å lykkes med dette. Det skal balanseres mot at det samtidig er det fortsatt en betydelig inntektsstrøm fra lokalavisenes papirutgaver, sier Nygaard i pressemeldingen.

Polaris Media Sør ble etablert 1. januar 2020. Selskapet består av Fædrelandsvennen, Agderposten og Varden i tillegg til de fem lokalavisene.