ARENDAL: Øystein Djupedal har tidligere gjort det kjent at han ønsket å gå av som leder for Arendalsukas hovedprogramkomité, og nå er det klart at pressemannen Harald Stanghelle tar over.

– Det er et formidabelt arbeid som har gjort Arendalsuka til en helt unik møteplass for alle som er engasjert i den norske samfunnsutviklingen. Gjennom åtte år er det skapt en demokratisk arena som blir viktigere og viktigere i vår polariserte tid. Avgjørende for denne suksessen har vært de mange i Arendal som står på for at dette skal lykkes. Helt sentral har Øystein Djupedal vært som leder av hovedprogramkomitéen gjennom alle disse årene. Det er med stor respekt for dette arbeidet jeg har takket ja til å overta dette spennende og krevende vervet, sier Stanghelle i en pressemelding.

Arendalsukas råd har oppnevnt følgende medlemmer til hovedprogramkomitéen:

  • Harald Stanghelle blir ny leder.

  • Helene Fladmark fortsetter som medlem.

  • Bård Vegar Solhjell og Stina Torjesen blir nye medlemmer.

– Det er med stolthet og glede jeg ser hva Arendalsuka er blitt etter at den har opptatt meg seint og tidlig i 10 år, sier Øystein Djupedal i pressemeldingen.

Organisasjonen er slik at Arendalsukas råd ledes av ordfører i Arendal kommune, Robert C. Nordli. Rådets arbeidsutvalg består av rådets leder og hovedprogramkomitéen.

Øystein Djupedal gir seg i Arendalsuka. Foto: Kjartan Bjelland