SMINKEROM: Dette er det gamle sminkerommet ved scenen. Dette og flere andre rom skal brukes til virksomhet for barna. Eldstebror i menigheten Jan Tommy Fuglestad og pastor Tor Arne Lohne driver oppussing av lokalene for tiden. Foto: Jarle R. Martinsen
KAFE: Den gamle kinokiosken skal etter hvert gjøre tjeneste som en liten kafé. Foto: Jarle R. Martinsen

MANDAL: – Her er veldig flott og stort, perfekt for oss etter hvert som vi har vokst, forteller eldstebror i menigheten Jan Tommy Fuglestad, pastor Tor Arne Lohne og pastor Synnøve Lohne.

Kinovirksomheten er flyttet over på andre siden av elva til kulturhuset Buen. Dermed stod lokalene tomme etter å ha vært i bruk av kinoen helt siden slutten av 1930-tallet.

Passet godt

Det er Sparebanken Sør som eier hele bygget, men kino har det altså vært helt siden starten.

– Nå var det ikke uten videre selvsagt at vi klarte å leie det ut igjen, så da henvendelsen kom fra menigheten passet det veldig godt, forteller banksjef Sissel Seljom.

Sentrum Menighet i Mandal er bare to år gammel, men har vokst seg fra å være 20 til 60 medlemmer. Ja, noen ganger har de vært over hundre til stedet på møtene. De har brukt det gamle rettslokalet på sorenskriverkontoret, men har for lengst vokst seg ut derfra.

Nå har de brukt nærmere 600.000 kroner på å pusse opp og skaffe nytt utstyr i gamlekinoen. Blant annet er gulvteppet skiftet ut, det er innkjøpt nytt lys— og lydutstyr og maling er kommet på veggene her og der. De gamle sminkerommene skal pusses opp til å bli brukt til barneaktiviteter, mens kiosken i foajeen gjøres om til en liten kafé.

Kulturlivet

Banken har satt som betingelse for overtakelse av lokalene at kulturlivet ellers i byen får bruke dem når menigheten ikke er der. Det er nemlig ikke lett å få innpass i Buen for mange. Blant annet skal et kor bruke dette som sitt øvingslokale.

– Det er ingen problem. Det er bare flott at lokalet brukes når vi ikke er her, sier pastor Tor Arne Lohne, som håper at de nå kommer inn her betyr en lavere terskel på å komme på møtene i menigheten.

Åpning

Neste søndag er det åpningsseremoni i gamlekinoen der alle er velkommen.