MANDAL: Et døgn etter dødsulykken ved Fasselandsvatnet sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, at det er for tidlig å konkludere med hva dødsårsaken er.

— Det virker svært sannsynlig at personbilen er kommet over i motsatt kjørefelt, der den har kollidert med vogntoget. Om det er på grunn av det glatte føret, er vanskelig å si. Men det kan være en mulig årsak, ettersom det underkjølte regnet gjorde veien veldig glatt, påpeker Gabrielsen.

Dobbel undersøkelse

Det er polititekniske undersøkelser som skal bringe klarhet i hendelsesforløpet, og det kan ifølge Gabrielsen ta "sin tid". I tillegg skal veivesenets havarikommisjon komme med sin konklusjon.

— Det bruker de gjerne flere måneder på, mener Gabrielsen.

Holder tilbake avdødes navn

Mandag kveld ble det opplyst fra politiet at det var en 37 år gammel mann som omkom i ulykken.

— Av respekt for hans families ønske vil vi ikke gå ut med flere opplysninger om avdøde nå, sier Gabrielsen.

Den tidligere UP-sjefen sier at han ser fram til veien ved Fasselandsvatnet blir utvidet til fire felter.

— Ideelt sett skulle hele E 39 vært det. På generelt grunnlag er det likevel viktig å påpeke at selv om veinettet i Agder mange steder er alt for dårlig, så kan man ikke bygge seg vekk fra trafikkulykkene. Bilførere må bli enda flinkere til å forholde seg til trafikkbildet. Tidligere kunne man kanskje tillate seg ikke å være 100 prosent oppmerksom når man kjørte bil, men i dag er biltettheten så stor, og faren for møteulykker likeså, at man må være aktsom hele tiden.