LINDESNES: Aktivitetsdagen på Norges sydspiss er et nytt initiativ, uten værforbehold.

— Vi kan ikke ha det på Lindesnes. Forresten er det ikke noe som heter dårlig vær, bare spennende vær, sier Siri Mathisen ved Lindesnes Fyr. På "uværsdestinasjon" er "mye vær" tydeligvis "good for business".

Variert program

Ti ulike lag, foreninger og museer tilbyr aktiviteter på uteområdet i tillegg til fyrets egne tilbud.

Som tusenårsstedet for Vest-Agder er det lagt vekt på lokale aktører, slik som 4H fra Farsund, speideren i Lindesnes og fuglestasjonen på Lista.

Lindesnes dykkerklubb er nede i havna og henter opp ting fra bunnen. Mens kystlaget lærer bort knuter og viser fram levende hummer i sjøbua.

Kulturtorvet og Bygdemuseet på Vigeland tar med seg laptoppen til topps i fyret, der hobbyfotografer kan levere sine blinkskudd. Siden luftspenn og master fra 50-tallet nå er fjernet, kan det gi helt nye og flotte bilder, tror Mathisen.

Friluftsrådet for Lindesnesregionen stiller med naturlos som kjentmann på de merkede løypene, mens Olav Vandeskog skal ha plantevandring på fyrområdet. Sjølingstad Ullvarefabrikk tar med ull til å lage sitteunderlag for umiddalbar bruk.

Stipendiat Helga Sandnes fra fyret skal få barn til å lage vindmøller og ballongbåter. I tillegg låner hun ut drager og kjempesåpebobler-blåsere.

Tilbake til været; fyrvokter Kjell Olsen forteller om meteorologiske observasjoner.

Det kan bli en allsidig søndag på Lindesnes Fyr.