KRISTIANSAND: — Jeg håper dette kan bli en fast greie fremover, fastslår president i Norsk Bartender Forening (NBF), Rune Kaarbø.

I dag, torsdag, kl 19. arrangeres det første offisielle NM i alkoholfri drinkmiksing på Bakgården Bar i Kristiansand. NM med alkoholholdig drinkmiksing har vært en tradisjon i mange tiår, og Kaarbø sier at det er på høy tid å utvide tilbudet.

— Da jeg ble president i NBF i 2010, hadde jeg lyst til å tenke litt nytt. Det viktigste er at gjester på utesteder har det hyggelig, og det kan de godt ha uten alkohol. Jeg håper at det nye norgesmesterskapet også vil kunne rekruttere flere bartendere, påpeker Kaarbø.

Lokal utfordrer

I torsdagens NM stiller det en representant fra hver av de seks seksjonene i Norsk Bartenderforening. Fra Sørlandet stiller Robert Quidding, som Kaarbø beskriver som en "ivrig, ny kar med kokkebakgrunn". Quidding har i likhet med sine fem opponenter ti minutter til rådighet for å mikse sin alkoholfrie drink, og har så ett minutt viet til presentasjon av produktet.

— I motsetning til et standard NM står hver deltaker fritt i sitt valg av råvarer. De får poeng etter hvor kreative de er, og hvordan smaken og aromaen er, forteller Kaarbø.

Sjonglering på Havana

Han håper på godt publikumsoppmøte under det rundt halvannen time lange norgesmesterskapet. Klokken 21 torsdag er det duket for et nytt NM, denne gang i flairtending på Havana Etcetera.

— Dette blir spektakulært, her stiller ti utøvere som øver opptil fem-seks timer om dagen med å sjonglere med flaskene, opplyser Kaarbø.

Lørdag er det NM i alkoholholdig drinkmiksing på Caledonien Hotell, der Kaarbø er blant de over 40 utøverne som konkurrerer om en finaleplass.