KRISTIANSAND: — Hvordan har uka vært så langt?

— Vi er fornøyde. Det har vært mange spennende arrangementer. Mandagen hadde Forum for tro og livssyn regien for "Sammen mot religiøs ekstremisme". Tirsdag var det foredrag av forfatterne Kristian Bjørkelo om hans bok om blogging og John Færseth om sin bok KonspiraNorge. Onsdag snakket Jan-Ole Hesselberg, spesialpsykolog og kjent fra Folkeopplysningen på NRK1, om "Fornuft og følelser", hvordan vi tror vi tar beslutninger og hvordan vi faktisk gjør det. Torsdag kveld på Bakgården, et arrangement vi har én gang i måneden, hadde Kristian Røssaak, informasjonssekretær i FN-sambandet, som tok opp "Undergangsmyter, humanister og klimakrisen". Med denne uka ønsker vi å vise fram hva vi er for, ikke nødvendigvis hva vi er i mot, og samtidig gi plass til tanken, ro og refleksjon.

Til ungdommen

— Hva skjer fredag?

— Vi har et fast rusfritt ungdomsarrangement annenhver fredag, for aldersgruppen 13-18 år. Her treffes også tidligere og årets konfirmanter. De spiller, ser film, prater og får litt mat.

Åpent hus

— Og lørdag?

— Da er det åpent hus i våre lokaler, der folk kan bli bedre kjent med Human-Etisk Forbund og seremoniene vi tilbyr, slik som vigsel, begravelse, navnefest og konfirmasjon.

— Antallet som velger humanistisk konfirmasjon har økt?

— I år var det rundt 150 konfirmanter, fordelt på vår og høst. Vi har utvidet det ordinære 10 ukers kurset til også å tilby et sommerkurs og vinterferiekurs. Vårt fokus er å bevisstgjøre ungdommen på å ta egne valg, humanistiske verdier og temaer som menneskerettigheter, rus, kritisk tekning og meningen i livet.

Medlem i over 30 år

— Når ble du selv medlem?

— Da jeg flyttet til Sørlandet fra Oslo i 1981, for å studere. Jeg følte jeg møtte en religiøsitet som var selg selv nok og som jeg opplevde som lite nestekjærlig.

— Fritidssysler?

— Nå har jeg vært lokallagsleder i to år og har også sittet fire år som kasserer. Ellers synger jeg i kor. Og jeg er veldig glad i å sy. Det er ikke alltid døgnet har nok timer.