KRISTIANSAND: Ulykken skjedde i Hannevika terrasse ved 15-tiden lørdag. Det nøyaktige hendelsesforløpet har ikke blitt klarlagt enda. Bussjåføren ble sittende fastklemt etter ulykken, og ble alvorlig skadet.

— Bussjåføren prøvde å bremse, men traktoren kom ut av kontroll og traff oss rett i fronten, sier busspassasjer Abdelrhman Ad Zaher (26) til Fædrelandsvennen, like før han selv blir fraktet til sykehus for en sjekk.

Fire innlagt på sykehus

Syreren bosatt i Søgne hadde vært på besøk hos kameraten i Songdalen da de satte seg på buss 45 i retning Kristiansand for å spise.

Søndag ettermiddag opplyser akuttmottaket ved Sørlandet sykehus at to kvinner og to menn er lagt inn på sykehuset i Kristiansand. De beskrives som lettere og moderat skadet.

Daglig leder for firmaet traktoren tilhører sier til Fædrelandsvennen at det var bussen som kom over i feil felt.

— Vår sjåfør sier at det var bussen som kom over i feil felt, og at han selv sto på bremsa.

Må etterforske skyld

Politiet vil ikke fastslå hvem som hadde skyld i ulykken.

— Først må vi etterforske saken, og avhøre vitner, passasjerer og sjåførene. Det vil ikke skje før neste uke, sier operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt.

Abdelrhman Ad Zaher (t.v.) og Basel Al Haj Said satt på bussen, men slapp med skrammer. De ble med til sykehuset for en sjekk. Foto: Vegard Damsgaard

Klarte å åpne døraDet skal ha vært 10-12 passasjerer om bord, deriblant et barn, da ulykken skjedde. Traktoren hadde en gravemaskin bakpå tilhengeren da ulykken inntraff.

Den mannlige bussjåføren og en kvinnelig passasjer, som satt rett bak føreren, skal ha blitt skadet.

Brannmannskaper jobbet på stedet en god stund etter ulykken ved 15-tiden. Foto: Vegard Damsgaard

— Det var sjokk og skriking i bussen. Jeg klarte å få opp døra så passasjerene kunne komme seg ut. Deretter måtte jeg hjelpe sjåføren å komme seg løs, forteller Abdelrhman Ad Zaher, som kun pådro seg en liten rift på kinnet. Bussjåføren ble skjært ut av bussen av brannvesenet.

— Vår sjåfør skal ha vært ved bevissthet da han ble fraktet til sykehuset. Representanter fra selskapet var på skadestedet, og vi vil følge opp passasjerene og sjåføren, sier regionleder for Nettbus Sør, Ole Martin Roland.

Han opplyser at bussen skal undersøkes av Statens havarikommisjon. Operasjonsleder Storaker sier at traktoren er sikret av politiet, men ikke bussen.

Satt fastklemt

Etter ulykka ble veien stengt i nær fire timer.

Passasjerene ble fraktet bort i ambulanser fra stedet. Foto: Vegard Damsgaard

— Noen av passasjerene var helt uskadde og hadde gått fra stedet før politiet kom frem. 4-5 av passasjerene hadde skrubbsår og kutt, imens bussjåføren ble alvorlig skadd. Han satt fastklemt og fikk knusningsskader i underlivet. Sjåføren av traktoren har fått en mindre skade, sier operasjonsleder Storaker. Har du tips eller bilder? Kontakt oss påtips@fvn.noeller 03811!

Bussen var rute 45 på vei til Kristiansand fra Songdalen da kollisjonen skjedde. Hendelsen ble meldt klokka 14.58.

Traktoren hadde en gravemaskin bakpå tilhengeren. Foto: Vegard Damsgaard

Like etter klokka 19.00 lørdag kveld meldte politiet at veien var åpnet for trafikk.