— Dette er ren galskap. Jeg reagerer både som politiker og forbruker. Vi betaler allerede mer for kjøtt i Norge enn i noen andre land, sier Gabrielsen til NRK. Han reagerer på at 2.000 tonn kjøtt, som kunne blitt til 40 millioner pølser, blir destruert som menneskemat. Det produseres nemlig for mye kjøtt her i landet, og derfor gjøres kjøttet om til dyrefôr for å hindre ytterligere prisfall, skriver Nationen.Beregninger fra det bondeeide selskapet Norsk Kjøtt viser at kjøttprisene vil synke med to prosent hvis kjøttet ikke blir destruert. Det er bedre økonomi for bøndene å gi kjøttet til dyrene.Opplysningene har ført til sterke reaksjoner blant flere politikere.- Norske forbrukere reiser til utlandet for å handle. Hadde vi senket prisene, hadde folk kjøpt her hjemme i stedet for å reise over kjølen for å handle. I stedet foretar man grep for å holde prisene kunstig oppe. Om man fortsetter slik står hele legetimiteten for norsk landbrukspolitikk i fare, sier Gabrielsen til NRK.- En skam for Norge. Jeg reagerer med forferdelse. I en verden som mangler mat, går det ikke an at vi i den rike delen oppfører oss på denne måten, sier Ingebrigt S. Sørfonn (KrF) til NTB.