KRISTIANSAND: Viggo Kristiansen fremstilles av Jan Helge Andersen som den som tok initiativet til det meste. Når Andersen får spørsmål fra aktor om det som oppfattes som en sterk naivitet fra tiltaltes side, er det for å svekke hans troverdighet.

Påtalemyndigheten har klart sagt fra at de ikke fester lit til at Andersen har fortalt den hele og fulle sannhet om det som skjedde før og etter drapene i Baneheia 19. mai i fjor, ikke minst om sin egen rolle. Jan Helge Andersen fortsatte sin forklaring for Kristiansand byrett tirsdag.

I sin fremstilling for retten forteller Andersen at det er Viggo Kristiansen som styrer alt som skjer på åstedet i Baneheia. Han følger seg underlegen i forhold til Kristiansen, som har kniven som sitt våpen.Andersen hadde selv kniven i hånden en periode, og kunne da ha kastet den eller stukket av. Han fikk spørsmål om hvorfor han ikke utnyttet denne anledningen, men han fikk seg ikke til å gjøre noe.Han mener selv han ble presset til å drepe den ene jenta.

Andersen sier at det var Kristiansen som presset ham, da han antydet at han ville melde seg for politiet.Andersen var redd for at Kristiansen skulle drepe ham på åstedet. Han fryktet sin kamerat. Avhøret av Andersen avsluttes i løpet av onsdag. Forsvareren, advokat Ben Fegran, har noen få spørsmål igjen å stille. Deretter skal Viggo Kristiansens forsvarer, Tore Pettersen, eksaminere Andersen. Deretter skal Viggo Kristiansen gi sin forklaring, og han nekter for å ha vært i Baneheia 19. mai i fjor.