KRISTIANSAND: En lørdagskveld i fjor sommer var 22-åringen på fest i en bolig i Søgne. Etter en tur på byen dro han og flere andre tilbake til huset på nachspiel.

Sent på natta gikk mannen og la seg i ei seng i andre etasje, hvor en kvinne i 20-årene allerede lå og sov. De hadde vært på samme fest tidligere på kvelden, men kjente ikke hverandre fra før.

22-åringen erkjenner å ha hatt samleie med kvinnen, men hevder at det var frivillig.

Ble ikke trodd av retten

Han ble ikke trodd av Kristiansand tingrett, som nå har dømt ham til fire års fengsel.

«Tiltalte går, slik retten finner det bevist, opp på soverommet, vel vitende om at fornærmede har lagt seg for å sove, for deretter å gjennomføre seksuell omgang med fornærmede mens hun sov. Handlingen fremstår for retten som overveid fra tiltaltes side», heter det i dommen.

22-åringen forklarte i retten at kvinnen var våken og at de snakket sammen da han kom inn på rommet hennes. Dette festet retten ingen lit til. I dommen viser retten til at vitneforklaringer om kvinnens opptreden i etterkant underbygger at hun ble utsatt for et overgrep.

Må betale 150.000 i erstatning

Etter voldtekten kjørte 22-åringen fra stedet i en bil, men kom tilbake kort tid senere. Mannen som bodde i huset ringte da politiet, som kom til stedet og pågrep 22-åringen.

I tillegg til fengselsstraffen er 22-åringen dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til den fornærmede kvinnen.

Ifølge dommen har kvinnen i ettertid slitt med brystsmerter, panikkangst, dårlig søvn, uro i kroppen og generell tiltaksløshet og tretthet.

Mannens forsvarer hadde onsdag ettermiddag ikke fått snakket med sin klient, og kunne derfor ikke kommentere resultatet eller si noe om dommen vil bli anket.