— Vi har hatt inne fem vitner som var i området rundt Meierigården da brannen oppsto, og samtlige bekrefter innrømmelsen den 16 år gamle jenta har kommet med. Vi anser saken som oppklart, men hun må regne med en reaksjon ettersom brannvesenet måtte ut og slukke brannen, sier politiførstebetjent Steinar Mydland til Farsunds-avis.

Sammen med fem-seks venner, skal 16-åringen ha bestemt seg for å ta seg inn i branntomten og ruinene til Meierigården. I ruinene skal 16-åringen ha funnet en plakat og noen håndklær, som hun samlet sammen og deretter satte fyr på.

Det som begynte som et lite bål, utviklet seg imidlertid raskt til en brann som ungdommene mistet kontrollen over. Ungdommene meldte selv fra brannen til politiet.

Tre kjøretøy, en stigebil og 20 brannmann rykket deretter ut for å slukke brannen. Mydland sier at 16-åringen ikke hvilke konsekvenser dette kunne få da hun tente på.

— Bygget var under riving, men brannen førte til at 20 brannmenn med utstyr rykket ut. Dette førte til en svekkelse av beredskapen i resten av distriktet. Det er nå opp til politijuristene hva som skjer videre med saken, sier Mydland til Farsunds-avis.