På strekningen svenskegrensen til Lindesnes er det risiko for at vannstanden øker med 70 til 100 cm. I Nord-Norge advares det mot at vannstanden kan øke med 60-80 cm på strekningen Narvik til Nordkapp.

Meteorologisk institutt varsler om høy vannstand langs kysten av Øst-Norge, samt deler av Nord-Norge. I Oslofjorden har redningsskøyter berget flere båter som er dratt ut på sjøen.

Meteorologisk institutt utstedte fredag ettermiddag varsel om risiko for høy vannstand langs kysten av store deler av landet.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge sier de allerede har måttet berge tre båter utenfor Drøbak. Båtene lå i vinteropplag på land og har blitt dratt ut på sjøen av den høye sjøen.

– Vi oppfordrer alle som har båter langs vannet eller ved kai om å ta en ekstra sjekk, sier vakthavende redningsleder Stein Jarle Langvik ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Meteorologisk institutt advarer samtidig mot stor fare for snøskred i fjellet i Sør-Norge, spesielt i vestlige strøk, fredag og lørdag.