RISØR/OSLO: Den jevnaldrende mannen møtte tirsdag kveld like før klokka 18 opp på barndomskameratens kontor i den suksessrike bedriften Woolin Tepper AS i Furumoveien i Risør. Med seg hadde han en hagle.

— Han skjøt først ett skudd som ikke traff noen. Deretter ble det løsnet et skudd som traff 44-åringen i venstre bein, sier lensmann Odd Holum i Risør til NTB.

Fra mannen kom til kontoret og til skuddene ble løsnet skal det ha gått kort tid. Det var offeret selv som varslet politiet.

Barndomsvenner

Offeret og barndomsvennen hadde hatt kontakt helt siden oppveksten. De gikk på samme skole og bodde i samme området.

— Men livet hadde nok tatt hver sin retning for hver av dem. Hva som egentlig har utløst dette er ikke kjent for politiet, sier lensmannen.

Holum hadde en kort, uformell samtale, med den skadde bedriftslederen onsdag ettermiddag. 44-åringen er fraktet til Ullevål universitetssykehus med skuddskaden. Mannen er operert, men det er ikke klart om han vil få noen mén av skaden.

Hørte smell

Etter skytingen på teppefabrikken forlot gjerningsmannen stedet. Kort tid senere ble brannvesenet varslet om brann i hybelhuset like ved hvor mannen bodde. Brannvesenet var på vei inn i den brennende bygningen, men ble nektet videre adgang før politiet hadde sikret bygningen.

Inne i leiligheten ble den 44 år gamle mannen funnet død.

— Vi hørte smell fra mannens leilighet, men ingen ble beskutt. Trolig dreide det seg om patroner til et haglgevær som tok fyr i brannen og eksploderte, sier Holum.