MANDAL: Retten har tilkjent ham 40.000 i oppreisning. Likevel får han ikke jobben tilbake.

Det var etter flere års konflikter at Jacobsen ble sagt opp fra barnevernsinstitusjonen i Mandal der han var miljøarbeider og tillitsvalgt. Som miljøarbeider er alle enige om at han gjorde en god jobb, men ledelsen mente han som tillitsvalgt skadet bedriften så mye at de sa ham opp. De mente han eglet til konflikter ved flere anledninger og dessuten skadet bedriften ved å sverte institusjonen i det offentlige rom.

Og retten er enig i at Jacobsen flere ganger opptrådte uheldig og provoserende, blant annet den gangen han blandet seg inn i ansettelsesprosedyren til ny nestleder i bedriften.

Men retten mener det likevel ikke har kommet fram noe som skulle tilsi at han har begått pliktbrudd eller annet vesentlige mislighold av arbeidsavtalen som skulle tilsi avskjed.

Likevel vil altså Jacobsen ikke få tilbake jobben. Retten mener det også er til hans beste. De mener de dype konfliktene er så sterke at det ikke lar seg gjøre at han går tilbake, og at det også vil ramme beboerne at han begynner i jobben igjen.

I tillegg til erstatningen, er også Skjærgårdskollektivet forpliktet til å dekke hans advokatutgifter på 95.200 kroner.

Via fvn.no får Jacobsen vite utfallet av rettssaken, og han uttrykker sterk lettelse over å ha vunnet. — At jeg ikke får jobben tilbake, er som ventet. Nå skal det bare bli godt å legge saken bak seg, sier han.