KRISTIANSAND: I forbindelse med en tur på byen i fjor sommer skal mannen ha havnet i klammeri med to menn ved torget i Kristiansand.

Årsaken til at det først utviklet seg til munnhuggeri er uklar, men 25-åringen tok til å løpe etter en mann. En venn av mannen plukket opp en planke og løp etter tiltalte.

Knakk planke mot ryggen

Kort tid senere havnet de to i et basketak. Mannen med planken skal ifølge retten ha slått den mot ryggen til 25-åringen slik at planken brakk i to.

25-åringen fikk senere kontroll over slåsskampen, og skal da ha ropt til sitt offer at han skulle ligge stille og skal deretter ha sparket han kraftig flere ganger mot overkroppen. Mannen skal ikke ha gjort fysisk motstand og beskyttet hodet med hendene.

I retten nektet 25-åringen straffskyld og hevdet at han husket lite. Heller ikke den andre mannen husket hendelsene klart, og en nabos vitneførsel ble derfor sentral. Hun fulgte begivenhetene fra sitt vindu i et hus like ved.

Uklart hvor skadene kom fra

Retten kunne ikke uten enhver form for tvil finne det bevist at skadene offeret ble påført stammet fra slagsmålet. De kunne derfor ikke dømme 25-åringen for brudd på straffeloven § 229, men kom fram til at det forelå grunnlag for å dømme mannen for brudd på straffeloven § 228. Kristiansand tingrett kom fram til at mannen skal dømmes til 21 dager betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner eller fengsel i 20 dager. Hvis 25-åringen må sone straffen, trekkes to dager bort for tiden han satt varetektsfengslet.