Se video

KRISTIANSAND: Kjell Kristian Rike døde klokken halv ti mandag formiddag etter kort tids sykeleie. Han ble 63 år gammel.

LES OGSÅ: Kjell Kristian Rike er død

— Først og fremst sender jeg varme tanker til hans kone Marit, dernest til alle nære kolleger i NRK, sier John G. Bernander til fvn.no.

Bernander fikk den triste nyheten mandag formiddag.

— Vi har mistet en mangeårig kollega og en god venn, sier Bernander, som var Kjell Kristian Rikes øverste sjef fra 2001 til 2007. Nær og raus

  • Han hadde alltid godord til alle på sin vei. Han var en kollega som alltid hadde tid, og rent faglig var han raus. Han innehadde en kompetanse som han var villig til å dele med andre, forteller Bernander.

Han minnes Kjell Kristian Rike som en mann som var generøs med sine omgivelser.

— Jeg har kjent ham i mange år, og Kjell Kristian var opptatt av hvordan du hadde det i en hektisk hverdag. Han var en omsorgsfull mann.

Vinteren ikke den samme

Kjell Kristian Rike var en av de mest populære og profilerte sportskommentatorene her til lands, og har i særlig grad preget ski- og vintersportssendinger inn i de tusen tv-hjem i en årrekke.

— Vinteren blir ikke den samme uten. Jeg tror det er en dekkende betegnelse, sier John G. Bernander.

De siste årene kommenterte Rike oftest langrenn og skiskyting sammen med Jon Herwig Carlsen.

— Et utrolig menneske. Han var en av mine beste og nærmeste venner, og i dag kondolerer jeg til alle kolleger, sier NRK-kollega Arne Scheie.Rike ble skiskytingskommentator i NRK i 1977, og begynte å kommentere langrenn i 1985. Rike har også vært kommentator under flere fotball-VM siden 1986. Han har dessuten kommentert friidrett, golf, trav, sykling og alpint. Han har også i perioder fungert som avdelingsleder i NRK-sporten.

I 2007 ble Rike og Carlsen hedret for sin mangeårige tv-innsats i programmet «Gullruten».

Kjell Kristian Rike etterlater seg kona Marit.

HER KAN DU SENDE EN SISTE HILSEN: