Mandal: — Dette er en svært stygg sak. Vi mener det er første gang i Mandals historie vi har opplevd et slikt uprovosert voldsran. Det som er spesielt foruroligende er at det skjer et grovt overfall i tillegg til ran, der mannen først blir slått flere ganger i hodet med en flaske, uttaler politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal til Fædrelandsvennen.

Ranet skjedde ved 02-tiden natt til 1. pinsedag, på turstien bak stranden på Sjøsanden. Ekteparet fra Østlandet, begge 41 år gamle, var på vei hjem til leiligheten i Sjøsanden Ferietun etter 40-årslag sammen med venner på Risøbank.

Angrepet bakfra

Politiet hadde i går kveld verken mistenkte eller øyenvitner i saken, utover ofrene selv.

— De hørte lyder bakfra, og mannen ble plutselig slått i hodet og dratt til side inn i skogen, der det var bekmørkt, opplyser Gabrielsen.

To unge menn skal ha utført ranet, en av dem hadde hette over hodet. En tredje person sto passiv på stien. Fordi det var så mørkt har ikke ekteparet kunnet gi noe signalement av ranerne.

Inne i skogen ble paret avkrevd verdisaker: lommebøker og mobiltelefoner. Lommebøkene inneholdt ikke kontanter, og ble siden funnet henslengt i nærheten. Politiet forsøkte i går å spore mobiltelefonene.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med det uheldige paret, men de ønsker ikke å fortelle om episoden. Også parets to barn var med på turen til Sørlandet.

— Dette er kjempeskremmende, og må være ille for dem som opplevde det. Det er jo forferdelig om man ikke skal tørre å gå tur om kvelden i en liten by som Mandal, sier Jannike Loland, som var ute med mann og barn på den populære turveien ved Sjøsanden 1. pinsedag.

— Vi får håpe folk fortsatt vil bruke turstien, sier Mandals-ekteparet til Fædrelandsvennen.

Ingen vitner

Politiet sikret seg flasken som ranerne brukte, men ber nå om at vitner som har gjort interessante observasjoner melder seg. Det er også foretatt rundspørringer i byens belastede miljøer, uten resultat.

— Det betyr veldig mye for oss å oppklare denne saken, derfor etterspør vi nå om folk har sett noe forut for eller etter denne hendelsen, sier politistasjonssjef Gabrielsen.

Politiet fikk melding om ranet klokken 02.38. Men det var etter at den blødende mannen og kvinnen hadde tatt seg tilbake til ferieleiligheten i nærheten.

Mannen skal ikke være hardt skadet, og oppsøkte først lege i går.

— De sier at dette var en sjokkerende og forferdelig opplevelse, men de fysiske skadene var heldigvis minimale, opplyser politistasjonssjefen.