LISTER/ARENDAL: Bruddet i lønnsforhandlingene mellom LO og NHO rammer blant annet avisdistribusjon. Leserne av Lindesnes og Farsund Avis rammes hardest.

Det er selskapet Sør Distribusjon AS som leverer de to lokalavisene til leserne og om streiken blir en realitet vil en del abonnenter stå uten avistilbud. En del av Fædrelandsvennens kunder utenfor Kristiansand vil også bli rammet.

Forventer ikke store problemer

Styreleder Clarence Oliver Haugdal i Sør Distribusjon bekrefter overfor fvn.no at situasjonen vil gjøre det litt vanskeligere for avisleserne, men tror det skal gå relativt greit.

— Sør Distribusjon leverer aviser fra Mandal til Farsund og Lyngdal. Hos oss er det tre bud som er organisert og tre ruter som vil bli rammet. Daglig leder har lov å jobbe i en slik streikesituasjon og det gjør at abonnentene vil merke mindre til streiken, sier Haugdal til fvn.no.

Rundt halvparten av selskapets bud er organisert, mens resten er selvstendig næringsdrivende.

Rammes bare marginalt

Heller ikke i Farsunds Avis vil en streik føre til veldig store problemer.

— Den faktiske situasjonen er veldig sammensatt. Flere av budene våre er ikke organisert i Norsk Transportarbeiderforbund og noen bud er selvstendig næringsdrivende. Vi rammes bare marginalt av en eventuell streik, sier ansvarlig redaktør Steinar Spjelkaviknes, til fvn.no.

Også Agderposten Distribusjon rammes av en eventuell streik. Daglig leder Alf Petter Paulsen bekrefter at selskapet vil bli rammet av en streik, men forteller at relativt få bud er organisert.

— Det ser forholdsvis greit ut for oss. Vi har veldig få avisbud som er organisert, bare rundt 10 %, forteller Paulsen.

I Arendal rammes en rute, mens tre ruter i Grimstad rammes.

Fædrelandsvennens lesere i Kristiansand har lite å frykte. Fædrelandsvennen Distribusjon har ingen organiserte bud.