LYNGDAL: I februar ble Utrykningspolitiet (UP) skremt over antallet trailersjåfører som holdt for høy fart på den ulykkesbelastede strekningen. 12 yrkessjåfører ble den gang bøtelagt da 45 personer ble tatt for råkjøring.

Under fartskontrollen onsdag var resultatet mer oppløftende, ifølge Steven Hasseldal, distriktssjef for UP i Agder og Rogaland. Av 29 førere som fikk forenklet forelegg, var fem trailersjåfører.

— Ikke verst

  • Denne gangen var ikke trailersjåførene overrepresentert. Resultatet var ikke så verst, sier Hasseldal til fvn.no.

To bilførere fikk førerkortet beslaglagt i kontrollen. Den høyeste hastigheten som ble registrert var 97 kilometer i timen i 60-sonen.

Les også:

31 bøtelagt langs E 39

45 tatt i fartskontroll på E 39

41 tatt i trafikkontroll på E39

Strekningen langs fjorden har i lenger tid vært en problemstrekning. Fartsgrensen ble i september 2006 redusert med ti kilometer i timen etter at en trailersjåfør omkom i en frontkollisjon med en annen trailer. I ettertid er en rekke bilførere og trailersjåfører blitt bøtelagt på stedet.

— Ikke mange bremser ned

Til tross for bedring å spore, sier Hasseldal at UP-patruljene fortsatt vil ha et sterkt fokus på farten til trailersjåfører. Han mener resultatet fra onsdagens kontroll ikke representerer en generell trend. Til det viser andre kontroller for nedslående fartsmåling.

— Vi kan ikke si at sjåførene har bedret seg bare ut fra en måling. Trailere representerer et større farepotensial enn personbiler, og vil vil derfor ha fokus på tyngre kjøretøyer fremover. Det er ikke mange av dem som bremser ned, sier Hasseldal, og gjør det klart at Lehnesfjorden er en prioritert strekning for UP.

— Vi vil fokusere på Lehnesfjorden hver eneste uke, sier han.

Les også: Vil ha trailercowboyene bort fra landeveien