ARENDAL: — Det vet jeg ikke. Vi må ha et par møter til før jeg kan uttale meg om det, svarer adm.dir. Nils Gauslaa på spørsmålet om den nye sjefredaktøren finnes blant de fire-fem søkerne.

14.juni ble det klart at daværende sjefredaktør Eivind Ljøstad ville forlate Agderposten til fordel for sjefsjobben i Fædrelandsvennen. Ljøstad hadde da vært trekvart år i Agderposten, men klarte ikke å si nei til jobben hos storebror i Kristiansand. Ljøstad fråtrådte stillingen 30.juni, og i ettertid har nyhetsredaktør Peer L. Andreassen vært konstituert sjefredaktør i Agderposten.

— Prosessen med å ansatte ny sjefredaktør er langt fra avsluttet. Utvalget som arbeider med dette har hatt et par møter, og må trolig ha et par møter til for å sjekke ut kandidatene som er på søkerlista, sier Gauslaa.

De aktuelle søkerne har enten søkt stillingen eller blitt nevnt av hodejegerfirmaet CR Group.

Ifølge Gauslaa har søkerne tilknytning til landsdelen, men presiserer at det er langt flere kriterier som teller.

— Selvsagt er det ingen ulempe dersom de kjenner landsdelen godt, men det viktigste er å få en sjefredaktør som kan gjøre en god jobb for oss, sier Gauslaa.

- Når regner dere med å ha en ny sjefredaktør klar?

— Det kan jeg ikke si noe om, det er helt avhengig av prosessen. Selv om søknadsfristen for lengst har gått ut, tar vi oss tid til å gjøre en grundig jobb. Samtidig er det ikke ønskelig at prosessen skal dra unødvendig lenge ut, og håpet er å et navn klart i løpet av november måned, sier Gauslaa.