GRIMSTAD: Ulykken skjedde på østsiden av Bietunnelen like før klokken 19.30 i går kveld. Den ene av bilene kom over i motsatt kjørefelt og traff den andre i fronten.

Syv personer var involvert i ulykken. En familie på fem ble kjørt til legevakten, men samtlige skal være så godt som uskadet. Familien satt i en Mercedes på vei østover. I den andre bilen, en Volkswagen Golf stasjonsvogn, satt to menn fra Grimstad. Begge ble sittende fastklemt i vraket, som ble stående halveis over autovernet etter kollisjonen.

Livstruende og ustabil

32-åringen som kjørte bilen ble fløyet til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader. Han er nå under intensivbehandling ved sykehuset.

Ved 10.30-tiden fredag formiddag opplyser sykehuset at tilstandens hans er alvorlig og stabil. Sent torsdag kveld ble 32-åringens tilstand karakterisert som livstruende og ustabil.

Passasjeren i samme bil ble innlagt til observasjon med øyeskader ved Sørlandet sykehus Arendal. Han skal ikke være alvorlig skadet.

Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent, men det skal ha vært gode kjøreforhold på stedet.

— Det var vinterføre, men ikke noe spesielt glatt, sier politibetjent Lennart Tønnessen ved Grimstad politistasjon.

Blir etterforsket videre

Ulykkesstedet ble undersøkt av krimteknikere fra politiet og veivesenets ulykkesanalysegruppe i går kveld.

— Saken vil bli etterforsket videre, men vi mener hendelsesforløpet er ganske klart, sier Tønnessen.

Ifølge politiet var det føreren av Mercedesen på vei østover som kom over i motsatt kjørefelt. Kollisjonen skjedde på en del av E 18 hvor det ikke er fysiske skiller mellom kjørefeltene.

Fartsgrensen på stedet ble satt ned til 60 km/t etter ulykken.

— Det ble gjort på grunn av oljesøl og litt andre ting, sier Tønnessen.

SKADET: En familie på to voksne og tre barn som satt i denne bilen kom fra ulykken uten alvorlige skader. Foto: Morten Boswarva. Foto: Morten Boswarva