KRISTIANSAND: Det var 27. desember i fjor at mannen satte seg i bilen og kjørte hjemmefra etter å ha blitt nektet adgang til kjøretøyet av sin samboer. Han trosset advarselen om at hun ville varsle politiet og kjørte i retning av et industriområde i Birkenes. Her lekte han seg med bilen på glatt føre og endte i ei snøfonn hvor han ble stående fast.

Samboeren varslet politiet som dukket opp på industriområdet og pågrep sjåføren en halvtime senere. Han hadde da drukket flere flasker øl som han hadde med seg i bilen.

Mannen var i utgangspunktet tiltalt for fyllekjøring, men aktor gikk tilbake på dette tiltalepunktet i retten. Årsaken var at man ikke kunne bevise at han var beruset før uhellet inntraff.

Han stod likevel tiltalt for å ha drukket alkohol etter å ha vært involvert i et trafikkuhell som han burde ha forstått kunne innebære politietterforskning. Den såkalte 6-timersregelen innebærer i korte trekk at man ikke skal drikke alkohol de første seks timene etter at man har vært involvert i et trafikkuhell.

Blodprøve av mannen én time etter pågripelsen viste en promille på 1,08. Retten var enig med aktor i påstanden om både skyld og straff.

Mannen ble også dømt for ved en anledning å ha kjørt mot enveiskjørt gate og for ha vært nær ved å kjøre på en syklist i et fotgjengerfelt. Sykelisten var en politiførstebetjent

Mannen mistet også retten til å være sjåfør i en periode på ni måneder. Han har imidlertid vært fratatt lappen i åtte måneder som kommer til fratrekk.