KRISTIANSAND: Røret som har gått tett ligger like i nærheten av utbyggingstomta for det nye Steen og Strøm mellom Tollbodgata og Dronningens gate og har således skapt hodebry for vann— og avløpsavdelingen i Kristiansand kommune.

— Vi har grunn til å tro at røret har gått tett i forbindelse med anleggsarbeidet, forteller avdelingssjef Nils Johan Stølen.

Det er likevel for tidlig å si noe om hvordan dette har skjedd. Kommunen må nå sette opp provisoriske pumper for å få kloakken opp i andre rør og tanker.

Beboerne skal merke lite til proppen. Det er ukjent hvorvidt sement eller annen byggemasse har kommet inn i røret og tettet det. Røret er gammelt og må skiftes ut.

Skanska skal om kort tid sette opp en ny og større kran i Dronningens gate på det stedet kommunen må grave for å komme til røret. Grunnen består dessuten av sand, og det er derfor vanskelig å komme ned til røret uten å ødelegge støtten for byggekranen.

— Samarbeidet med Skanska er helt fint. Det er ingen konflikt, bedyrer likevel Stølen.

Kommunen kan ikke si noe om hvor lenge arbeidet vil ta, men Stølen erkjenner at det vil ta flere dager før den provisoriske løsningen er på plass.