Les også: Voldsforsker: — Grovt og destruktivt

Se video fra TVSør her

KRISTIANSAND: De to videoene er lagt ut 18. og 20. mars i år, av to gutter som oppgir å være 18 og 20 år. Begge videoene viser slåssing mellom to gutter. Klippene er tatt opp i henholdsvis skateparken ved Baneheia og ved krysset Gyldenøvesgate/Markens.

— Herregud. Slapp av, roper en tilhører når de to guttene braker sammen på kveldstid i Gyldenløvesgate.

Det er rundt ti ungdommer som står og ser på slåsskampen, både jenter og gutter. Disse ler og heier mens guttene slår og sparker på hverandre.

— Hvis dere holder på sånn, må dere holde på til i morgen før dere er ferdige, sier en når klippet nesten er slutt.

Dette klippet ser ut til å være tatt opp ved juletider etter pynten i Gyldenløvesgate å dømme.

Klapper og ler Den andre slåsskampen skjer midt på lyse dagen ved skaterampen ved foten av Baneheia. To gutter slår løs på hverandre med knyttenevene, og begge sikter tilsynelatende etter hodet på den andre. Rundt 15 ungdommer ser på. Ingen griper inn, men noen klapper, noen ler og andre tar bilder av kampen.

Slåssingen ser ut til å slutte når den ene av guttene tar seg til nesa og vakler mot kameraet.

Gir rasistiske kommentarer Under videoklippene er det lagt inn kommentarer fra brukere som har sett dem. Under videoen som er tatt opp i Gyldenløvesgate kommer det frem rasistiske ytringer. Der heter det blant annet at en i videoen bør passe seg før han bråker med feil folk. I tillegg blir en etnisk folkegruppe kalt for dumme, og at de tror de eier hele byen.

Under det andre videoklippet blir det diskutert hvem som slåss. En navngitt gutt blir uthengt som den ene slåsskjempen. En annen avviser dette i sin kommentar, og navngir en annen gutt.

Politiet i Kristiansand vil ikke uttale seg om saken før de har fått undersøkt den nærmere.

Se innslag på TV Sør i kveld om saken, og les mer i Fædrelandsvennens papirutgave torsdag.