KRISTIANSAND: — Arbeidet med å sprenge i Strømsheia blir farligere, sier pr-sjef Kyrre Lian i CJV E 18. Dermed blir det flere timer med omkjøring og kø. Fra mandag til fredag vil dagens E 18 ved Rona heretter bare være åpen kl. 07-10 og kl. 13-19. Lørdag kl. 10-19. - Det ble jo tidligere lovt at man ikke skulle stenge E 18 igjen, men nå har jeg ved tre anledninger stått bom fast som følge av denne stengningen, sier elektriker Stig Knutsen, som regner med å bruke en time hjem til Hånes fra Silokaia i dag.

Knutsen tror han snakker for samtlige yrkessjåfører og folk som skal frem i bil for å gjøre en jobb på dagtid.

— Det er ikke noe greit, sier han.

Sikkerhet - Mer enn to tredeler av Strømsheia er sprengt ut. Vi ligger flere dager foran skjema til 1. mai. Men det er godt å ha noe å gå på. Fjellet begynner å bli sprukkent og vanskelig, og overvåkes nå kontinuerlig av eksperter, sier Kyrre Lian.

For å bedre trafikksikkerheten og fremdriften vil trafikken bli flyttet lengre bort fra fjellet. Dette gjøres ved at grøfta i østgående løp fylles med stein og deler av støyvollen graves ut.

40.000 kubikkmeter På det høyeste rager Strømsheia 22 meter over veibanen. Førerne av borerigg og gravemaskin ser ut til å leve farlig oppe i heia, men Lian sier det går bra dersom prosedyrene følges.

40.000 kubikkmeter fast fjell skal bort. Hvert døgn sprenges det ut 1000 kubikkmeter, 200 kubikkmeter mer enn planlagt.

Fra 12. april rammes også båttrafikken av arbeidene ved Rona. Sundet vil bli stengt fram til 30. mai på grunn av arbeidet med Notangen bro.