LINDESNES: — Årets kulturpris går til Hans Georg Hestad, proklamerte kulturoperatør i Lindesnes, Atti Eikaas.

Og det mens det ennå sang i ørene på alle i biblioteket på Kulturtorvet etter skuddet. Heldigvis brukte han bare en startpistol…

Men valget av våpenarsenal var jo ikke tilfeldig. Hestad (79 år) er nemlig viden kjent for sin utrolige innsats for barn og unge i Lindesnes gjennom 30 år. Han har vært en ildsjel for friidretten i idrettslaget i Giv Akt i alle disse årene, og har sørget for at en rekke unge mennesker har utmerket seg ikke bare på Sørlandet, men også nasjonalt innen idretten.

I Lindesnes er det tradisjon å overraske kulturpris-vinnerne. Så også i går. Da hadde Eikaas lurt Hestad til biblioteket under dekke av å ha et møte.

– Ja, vi skulle liksom diskutere kulegropen på idrettsplassen, ler Hestad – godt overrasket over å få kulturprisen.

Og da skuddet var gått av, kom hele kulturstyret fra en krok og fikk gratulert ham for innsatsen.

Det er tidligere idrettsutøvere som har ment at Hestad fortjener prisen. I begrunnelsen heter det at Hestad har talt friidrettssaken i alle sammenhenger der gjerne fotball og håndball nok har fått mest oppmerksomhet.

— Veldig artig å få en slik anerkjennelse, sier Hestad som selv om han har gitt seg som aktiv trener blir brukt som starter og speaker på stevner, sist nå i høst.

Det ble også delt ut kulturstipend til Adriana Haga (18) og Silje Kåfjord (19) på 5000 kroner til hver.