KRISTIANSAND: — Det var meldt at det bare skulle komme noe småtteri, omkring 0,4 mm. nedbør. Men enkelte steder på østsida av kommunen har det falt inntil ti centimeter snø, sier Kristiansen til fvn.no.

----- Snøfallet natt til torsdag har skapt trafikkproblemer på E 18 og E 39:

* Stoppet opp i Timenesbakken

* Trailere sperret E 39 mellom Søgne og Mandal

* Store forsinkelser på Kjevik

* Én person skadet i ulykke på Strai

----- Ifølge brøytesjefen har det falt mest snø i østre og nordre del av Kristiansand kommune.

— I Tveit har det falt omkring ti centimeter. Det har også kommet en del snø på Strai og Mosby. På Flekkerøy og i Vågsbygd har det imidlertid bare kommet én til to centimeter, sier Kristiansen.

Kommunen har prioritert å brøyte sykkelstier og fortau torsdag morgen. I Kristiansand finnes det omkring 90 kilometer med gang- og sykkelsti.

— Brøytemannskapene var ute før klokken 07 i dag. Det begynte å snø i 02-tiden, men det meste har falt på morgenkvisten torsdag, sier Kristiansen.

Kommunefolkene har allerede nå møtt på problemer i forbindelse med brøytingen.

— I Tinnheia sto et vogntog og sperret veien. Vi måtte kontakte politiet for å få kjøretøyet fjernet. Sjåførene vil ikke bruke penger på å kontakte bilberging. Det skaper problemer for oss, sier Kristiansen.

Nå håper han at det varslede været slår til, nemlig at det blir mildere. Dermed vil kommende nedbør trolig falle som regn.

— Det kan fortsatt komme litt nedbør, men det går trolig over til regn. Temperaturen er ventet å stige, og det skal bli mildt framover, sier han.

Har du trafikktips? Send oss mms/sms til 03811 eller ring 03811.