nett@fvn.no KRISTIANSAND: Klokken 22.34 ble politiet varslet om bråk på en privatfest i det gamle Samvirkelaget i Skuteveien i Voiebyen.

Da hadde en gjeng i alderen rundt 16-18 år laget bråk på festen, og de ble forsøkt vist bort. Det ble så ampert mellom deltagerne på festen at arrangøren valgte å tømme lokalet. Det var omkring 40-50 ungdommer tilstede.

— Det var snakk om slåssing og fyll, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

En 16-åring ble pågrepet for besittelse av narkotika.

Politiet ble værende for å påse at festdeltakerne kom seg med bussen, og en av politibilene fulgte også bussen på vei ned mot sentrum.

Var planlagt

Gjengen skal etter det fvn.no kjenner til, tidlig ha satt seg fore å oppsøke minst én annen fest denne kvelden. Målet skulle være å lage bråk. Før noen rakk å komme til skade, reagerte imidlertid arrangøren lynraskt, fikk løst opp i tumultene og ringte politiet.

— Det er trist at noen få kommer og ødelegger for ungdom som bare vil treffes for å ha det gøy, vi forsøker å lage tilstelninger for tenåringene uten alkohol og rus, sier en av de ansvarlige for festen.

Noen av gjestene er ungdom fra Justvik og Voie, noen av dem kjenninger av politiet.

BLE KJØRT VEKK: Her tar politiet med seg en av 16-åringene involvert i bråket utenfor grendehuset. FOTO: AMUND HESTSVEEN

Link til knivstikkingen

Politiet snakket med flere av bråkmakerne og venner av dem etter festslutt på parkeringsplassen foran festlokalet. Flere av ungdommene ble opprørt da en 16-åring ble tatt med i en av politibilene og kjørt vekk, angivelig i besittelse av narkotika.

— Vi har ikke pågrepet noen i forbindelse med episoden på Voie, sier operasjonsleder Solås.

Etter det fvn.no erfarer er én av de involverte i bråket på Voie også blant de fire siktede i knivstikker-saken på Gimlevang forrige helg. Ingen av dem som er siktet for knivstikkingen ble forlenget varetektsfengslet forrige lørdag.

**Les også:

Nok en 16-åring tatt for knivstikking

- Han skrek høyt i smerte**

Bare noen minutter etter at politiet hadde kjørt, blusset bråket opp igjen utenfor lokalet, og to politipatruljer returnerte til stedet for å roe gemyttene.

— Vi fikk melding om at flere ungdommer var kommet til stedet og yppet til bråk, men nå skal det være stille og rolig, sa operasjonsleder Frank Solås til fvn.no ved 23-tiden.

En halvtime senere, ved 23.30-tiden, skal en annen fest i Skonnertveien ha blitt gjenstand for politiets besøk, etter at en ung mann skal ha blitt truet. Det er ikke brakt på det rene om det er noen sammenheng mellom de to episodene.