KRISTIANSAND: – Vi har i hvert fall én i foreningen med motorsag, som er klar til å begynne. Om ikke i dag, så i morgen, opplyser Kjell Lye, leder for Sørlandets Naturistforening.

Aksjonerer mot homse-sexHan satt torsdag formiddag i møte med parkvesen og velforeningen fra Søm for å iverksette tiltak mot den skjemmende sexaktiviteten blant homser ved naturiststranden.

Toalettet stenges

I første omgang fjernes buskas og trær, og en voll mellom parkeringsplassen og stranden jevnes ut. Samtidig skal toalettet stenges utenom sommersesongen.

– Vi har god erfaring med slik rydding fra Odderøya og tror at dette vil hjelpe, forklarer naturforvalter Trond Johanson fra parkvesenet.

Naturistforeningen er villig til å patruljere området innimellom, og kommunen skal be politiet gjøre det samme.

Etter at Fædrelandsvennen for et par uker siden omtalte velforeningens aksjon for å ta stranden tilbake, har trafikken avtatt noe. Den skal samtidig ha forskjøvet seg mer fra ettermiddag til dagtid, ifølge naboene.

– Problemet er ikke skaphomsene, men en hard kjerne som holder på helt uanfektet av andre folk, mener nestleder Sveinung Wiig Andersen fra Elgstien Velforening.

Nakenbading innskrenkes

Tiltakene skal evalueres i midten av august. Hvis ikke forholdene er bedret, krever velforeningen at kommunen sier opp avtalen med naturistene.

– Vi har felles interesse av å få bort problemet. Vi har jobbet flere tusen timer dugnad for å opparbeide stranden, så blir vi invadert av en trafikk vi ikke ønsker, sier Kjell Lye oppgitt.

Samtidig er det enighet om at perioden for nakenbading er innskrenket til å gjelde fra 1. mai til 15. september. Dermed er det lettere å påtale nakne mannfolk utenom sesongen.

Naturiststranden ble tatt i bruk i 1998, og en omregulering sitter langt inne.

– Det er politisk ønske om å ha en naturiststrand i Kristiansand, så jeg tror vi skal strekke oss langt, fastslår Trond Johanson fra parkvesenet.

AKSJON: Toalettet ved Sømstranda skal stenges utenom sommersesongen. Her er nestleder i Elgstien velforening under en aksjon på stranda 31. mars. (Foto: Lars Hoen)