ARENDAL: — Vi fikk melding om et grovt tyveri ved Bravaria Arendal klokken ti i dag. Det skal være stjålet tolv hjulsett til BMW, sier operasjonsleder Vidar Neset, ved Agder politidistrikt. Han opplyser at det er uvisst når tyveriet fant sted.

Daglig leder Preben Lønnhaug, ved Bavaria Arendal, sier at det et lager varene er stjålet fra.

— Dette er et eksternt lager vi bruker til hjulsett, derfor er det vanskelig å fastslå når tyveriet har skjedd. Det er var ingen tegn til at kontaineren var brutt opp, så tyvene må ha stjålet en nøkkel på forhånd, forteller Lønnhaug.

Han understreker at låsene ble byttet med en gang tyveriet ble oppdaget.

Frykter bande

Lønnhaug legger ikke skjul på at han frykter hjulsettene kan være fraktet ut av landet.

— Det er en kjent sak at bilbransjen har vært utsatt for innbruddsbander. Så da er det trolig at de har observert rutinene våre og skjønt hvor nøkklen blir oppbevart. Dette er selvsagt endret på nå, sier daglig lederen.

Følger med på nettet

Hjulsettene anslår han til å ha en verdi på mellom 200.000 og 250.000. — Det blir vanskelig å finne de igjen. Det er orginale BMW-sett som er borte, og med mindre tyvene avaterer alle i en pakke på nettet blir det vanskelig å spore noe tilbake til oss. Samtidig kjenner vi jo mange som eier BMWer, så vi håper de kan ta kontakt om det får et mistenkelig tilbud, sier Lønnhaug.