SØGNE: Meldingen om brannen kom inn klokka 16.36. Røyken kunne sees flere kilometer i alle retninger og det brant raskt kraftig i hytta, som ligger helt på toppen av hyttefeltet.

Overtent

— Det dreier seg om en hytte i Kileheia hyttefelt på Langenes. Hytta er fullstendig overtent, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt.

Kristiansandsregionen brann og redning stasjon Søgne og Songdalen kom raskt til brannstedet og satte i gang med slokningsarbeid. En høyspentledning like ved hytta, gjør slokningsarbeidet farlig.

Vannstråler fra tankbilene traff ledningene, og det står blå gnister opp fra ledningene.

(Les mer under bildet)

Lite vann

Det var glatte veier opp til brannstedet og langt til vann. Lokalt brannvesen rykket ut med mannskapsvogn og tankbil, men etter hvert måtte tankbil fra Kristiansand bistå.

— Vi er på vei ut med en politipatrulje for å undersøke brannstedet, sier Lauvnes. Ambulanse og lokal lege rykket også ut, men fant ingen pasienter. Hytta ligger om lag to hundre meter fra nærmeste vei.

Gnister fra brannen og røyk slo mot en nabohytte. På grunn av den høye temperaturen smeltet en del plast på en nabohytte i øst.