ARENDAL: — Prosessene er for dårlige når folk opplever er de er sånn. Det er ikke gunstig at noen opplever å ha det vondt. Framover må vi sikre at prosessene på Sørlandet sykehus blir gode. Dette sa direktør for Helse Sør-Øst, Bente Mikkelsen etter et to timers møte med tillitsvalgte, direktør, styreleder, samt aksjonister fra Arendal i ettermiddag.

LES OGSÅ: Krisemøte på sykehuset

Ut over dette imøtekom hun ikke kravene fra leger og tillitsvalgte på sykehuset i Arendal. De har forlangt at hun skal omgjøre beslutningen i slagsaken og sette andre fordelingsspørsmål på vent. Dessuten vil de ha flere austegder inn i styret.

— Jeg vil ikke overprøve vedtaket i slagsaken. Det tilligger styret. Men jeg vil sikre at det blir mer involvering fram til vedtaket skal settes ut i livet og sikre at det blir implementert på en god måte, sa Mikkelsen.

Om styresammensetningen sa hun:

— Det er styret i Helse Sør-Øst som oppnevner medlemmer til styret for Sørlandet sykehus og de andre foretakene, og det er ikke noen prosess på å oppnevne nytt styre nå. Sykehusstyret har selv vedtatt en innrømmelse av at prosessen rundt slagsaken ikke var god nok. Det tilsier at vi bør ha tillit til styret, sa Mikkelsen.

Å oppnevne eget styre for Arendal sykehus, slik arendalsordfører Torill Rolstad Larsen og Østre-Agder-samarbeidet ønsker, mener Mikkelsen er en umulighet.

— Dette handler om juridiske forhold. Sørlandet sykehus er ett sykehus med ett styre, slo hun fast.

Arendalslege Egil Hagen var fornøyd med møtet.

— Vi har i alle fall fått sagt det vi hadde på hjertet. Noe konkret fikk vi ikke ut av det, og det er for tidlig å si hva som kan komme ut av det. Vi blir hørt, Mikkelsen ga uttrykk for at hun oppfattet det vi sa, og nå håper jeg at hun sender signaler nedover til styret og direktøren så vi framover ikke skal oppleve ting på denne måten. Vi håper hun vil omgjøre vedtaket i slagsaken, og nå er det opp til henne å kommunisere med styret, sier Hagen.