FLEKKEFJORD: En syklist fra Rogaland oppdaget kattungene da han hørte mjauing i veikanten. Han hadde imidlertid ikke anledning til å ta dem med seg, skriver Avisen Agder.

– Jeg oppsøkte stedet der kattene lå, og da jeg kom dit hadde de søte små kattungene lagt seg tett sammen for å holde varmen. De var søkkvåte etter det kraftige regnværet torsdag. Jeg var forberedt på det verste — at de var døde, sier Sandra Surdal til Avisen Agder.

Foto: Erik Thime, Avisen Agder

Friske kattunger

Det viste seg at de små sjarmtrollene var i live, men det var neppe mye om å gjøre. Mjauingen var ifølge avisen svak da Surdal kom til kattungene.– Det var en lettelse! Alle var i live og de så friske og raske ut, heldigvis. Kattene kan neppe ha vært mer enn to-tre uker gamle. Jeg tok telefonen fatt og ringte dyrlegen. Han mente at det ikke var noe håp for kattene i og med at de var så unge, sier Surdal.

Får nye hjem

Hun forsøkte å få katten til et familiemedlem til å ta til seg katten, men det gikk ikke. Først da lokalavisen Avisen Agder tok tak i saken, ble det fart i sakene. Nå er kattungene på plass i et nytt hjem på Kråketona i Flekkefjord.

– Kattungene spiser og virker å være i fin form. Det ser ut til at dette går bra, og det ser også ut som om vi har funnet nye eiere til kattene, sier Kristin Karlsen, som er blitt fostermor for kattungene.