KRISTIANSAND: Det er klart etter at kommunens forhandlingsleder Ole Dag Myhrstad sammen med økonomidirektør Terje Fjellvang orienterte de syv medlemmene av kommunalutvalget klokka 12. — Det er en betydelig skepsis, men vi ønsker å vite mer. Vi skal ta et vanskelig valg for byen, og da må man ha tilstrekkelig informasjon. Dette handler både om kommunes økonomi, omdømme for byen, samfunnsøkonomi og flere andre ting, sier varaordfører Mette Gundersen, som ledet kommunalutvalget i dag siden ordfører Sørensen ikke var til stede.

- Spør og spør

Gundersen sier det foreløpig ikke er snakk om et kommunalt bud eller et tilbud fra Sparebanken Sør. Man er i forhandlinger om en rekke ulike spørsmål.

— Du kan si at vi politikere spør og spør, og det forsøkes å svare. Derfor trengs det mer tid og mer informasjon før vi vet nok til å ta en avgjørelse, sier hun.

Ole Dag Myhrstad jobber nå fulltid med å forhandle med Sparebanken Sør. Møtet mellom partene tirsdag kveld varte visst inn i de små timer.

— Er du optimistisk i forhold til en løsning mellom kommunen og banken?

— Jeg vil ikke si om jeg er optimist eller pessimist i forhold til en løsning. Det ligger ikke til meg å mene noe om. Min oppgave er å utføre et forhandlingsoppdrag som jeg har fått fra rådmannen, for så å gi politikerne et grunnlag å beslutte ut fra. Nå skal vi jobbe videre med å finne flere alternativer som politikerne kan ta stilling til, sier Myhrstad.

Stor og komplisert

— Men siden dere fortsetter å forhandle, må det jo bety at politikerne begynner å bli lystne på å kjøpe Sør Arena?

— Sånn kan du ikke tolke det. Dette er en viktig sak for kommunen og hele distriktet. Da sier ikke politikerne verken ja eller nei før de føler de vet nok til å kunne ta en avgjørelse. Foreløpig er vi på behov for mer informasjon, sier Myhrstad.

Etter det fvn.no forstår, handler dette om at Sør Arena er en stor og komplisert både bygning og organisasjon. Politikerne ønsker å vite alt om vedlikeholdsbehov, hva slags avtaler Start Stadion har med underselskaper og så videre. De vil vite i detalj hva de eventuelt kjøper, før de sier ja eller nei.

Politikerne er enige om at kommunalutvalget fredag møtes bak lukkede dører til en utvidet drøfting og orientering om Sør Arena.

— Vi skal bruke tiden fram til fredag på å snakke mer med banken og Start og til å gjøre egne beregninger og vurderinger, sier Ole Dag Myhrstad.