(Trykk på play-symbolet for å se videoreportasje om saken. Du kan også se videoen her.)

BIRKENES: Klokka 10.02 mandag fikk brannvesenet melding om brann i et bolighus på Dalane i Birkenes. Lynet skal ha vært årsak til brannen.

— Det brant i et sikringsskap og i en vegg, i en kjeller og i stua, sier alarmsentraloperatør Odd Harald Haugen ved brannvakta i Agder.

Brannen ble raskt slukket.

Brann i nabolaget Et par timer senere, cirka klokken 11.45, ringte en nabo til det første huset som brant til brannvesenet. Vedkommende sa at det veltet ut røyk fra nabohuset. 110-sentralen i Arendal bekreftet rett etterpå overfor fvn.no at huset sto i fare for å bli overtent. Brannvesenet i Birkenes og i Lillesand er på stedet.

— Det ser bedre ut, men vi har ikke kontroll, sier Per Stølan i brannvesenet til fvn.no rett etter klokken 14. Totalskadet

Brannvesenet arbeider nå for å forhindre at brannen sprer seg til en låve i nærheten. Stølan sier at de har gode forhåpninger til at brannen ikke skal spre seg til denne.

Men huset har fått omfattende skader.

— Det er nok å betrakte som totalskadet, sier Stølan.

Det er tre hus i området samt uthus. Det skal ikke være fare for at det tredje huset, som foreløpig ikke har blitt rammet av brann, skal ta fyr, fordi det ligger litt unna de to andre.

Lynnedslag

Trolig er lynnedslag årsak også til den andre brannen.

— De har antydet at lynnedslag er årsaken der også. Det har vært lynnedslag i en transformator rett i nærheten, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til fvn.no.

Fvn.no kommer med mer.

Foto: Morten Boswarva Foto: Morten Boswarva
OVERTENT: Det var full fyr i huset som brant mandag ettermiddag. Foto: Morten Boswarva Foto: Morten Boswarva