GRIMSTAD: Det melder Agderposten. Staddeland var administrerende direktør i selskapet fra det ble etablert i 2000 frem til november i fjor. Johan Martin Ugland, sønn til eier Johan Benad Ugland, overtok stillingen som konsernsjef da Staddeland ble oppsagt. 46-åringen skal ifølge Agderposten ha fått to dager til å rydde kontoret.

I løpet av det siste halvåret har Staddeland vært i forhandlinger med Ugland om tilbakekjøp av Staddelands eierandel i selskapet, en aksjepost på fire prosent. Johan Benad Ugland er hovedeier i J.B. Holding AS, med en eierandel på 93 prosent.

Partene har ikke klart å komme til enighet, og ifølge Agderposten har Staddeland nå stevnet både J.B. Ugland Holding og Johan Benad Ugland personlig.

Staddeland mener Ugland har brutt avtalen om kjøpe tilbake aksjeposten, og krever derfor 125 millioner kroner av Ugland personlig. Den andre stevningen er rettet mot selskapet. 46-åringen mener han ble oppsagt i strid med gjeldene regler i arbeidsmiljøloven, og krever utbetalt et sluttvederlag på mellom seks og 24 måneder lønn.

Harald Arnkværn i advokatfirmaet Haavind er engasjert som Staddelands prosessfullmektig i tvisten.

— Det er synd at partene ikke er blitt enige uten å måtte gå til retten. Men nå får vi belyst saken fra begge sider under de kommende forhandlingene, så får vi se hva retten faller ned på av resultat, sier Arnkværn til Agderposten.

Administrerende direktør Johan Martin Ugland var ikke tilgjengelig for kommentar fredag formiddag.

SAKSØKT: Johan Benad Ugland er saksøkt av tidligere toppsjef Kjell Rune Staddeland. Foto: Nicolai Prebensen (Scanpix). Foto: Nicolai Prebensen (arkiv)