FLEKKEFJORD: Butikkekspeditør Inga Øksendal ved Kiwi-butikken i Flekkefjord fikk seg en skikkelig overraskelse da hun skulle legge fersk frukt ut i fruktdisken.

– Plutselig så jeg en skygge og noe som så ut som en stor edderkopp. Jeg hylte så høyt at både kunder og annen betjening kom løpende for å se hva som var galt, forteller Øksendal til Avisen Agder, som første omtalte saken.

Det var i ettermiddag at Øksendal gjorde det oppsiktsvekkende funnet. Tarantellaer er lovlige i Norge, men kun de som har fått fjernet giften.

Bananene og edderkoppen ble pakket i en plastboks og den ble deretter brakt til byens turebutikk..

– Det kom inn frustrert person inn fra Kiwi med en bananpose. Inne i den satt en søt liten edderkopp, sier Tina Brigitte Svindland i dyrebutikken i Flekkefjord, til fvn.no. Foreløpig lever edderkoppen i en geoboks i dyrebutikken.

Mattilsynet kommer fredag til butikken og skal da vurdere hva som skjer med edderkoppen.

Svindland mener at det er en chilerose tarantella som hadde tatt tilhold i posen. Edderkoppekspert og zoolog Petter Jordan mener at det kan være riktig og synes det er morsomt at edderkoppen har overlevd reisen.

– Tarantellene fra Sør-Amerika er litt mildere i temperamentet enn sine slektninger i Afrika, Asia og Australia. Chilerose er blant de aller snilleste edderkoppene og den brukes ofte som håndteringsedderkopp under utstillinger, sier Jordan til fvn.no.

Jordan tror ikke at edderkoppen har klatret opp i banantreet, men har kommet seg opp i posen på veien til Norge.