BYGLAND: Snøscooterkjørerne ble observert ved Øyarvatnet i Valle, like ved kommunegrensen til Sirdal. Dette er et landskapsvernområde, hvor snøscooterkjøring er forbudt.

— All snøscooterkjøring er i utgangspunktet forbudt, dersom ikke annet er sagt, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til fvn.no.

Søgnemann tatt

En person ble pågrepet av politiet på stedet, mens de andre stakk av. Den pågrepne er en mann fra Søgne. Han risikerer en bot på mellom 10 og 15.000 kroner for ulovlig kjøring i et verneområde.

Ifølge politiet var det ni personer som kjørte fra stedet. Disse ble det onsdag ettermiddag satt i gang en storstilt jakt på.

Helikopteret lette

To politibetjenter fra Valle lensmannskontor tok først oppstilling ved Langeid, hvor man antok at rømlingene ville komme ned fra heia. Omtrent samtidig ble et politihelikopter sendt mot Valle. Politihelikopteret, som til vanlig holder til i Oslo, var i Kristiansand på en øvelse.

Politiet i Valle fikk behov for helikopterstøtten, ettersom det viste seg vanskelig å få lokalisert personene som stakk av.

— Helikopteret var på vei fra vest til øst, og ble satt inn i letingen kanskje pluss-minus 20 minutters tid, sier operasjonsleder Steinsland.

Forsvant inn i Rogaland

Like før klokken 16 ble søket i Setesdal avsluttet uten resultat. Da hadde lokale polititjenestemenn søkt med bil på samtlige parkeringsplasser for snøscootere og stikkveier mot Valleheiene.

Søket fortsatte imidlertid i Sirdal, med mistanke om at rømlingene hadde kjørt vestover.