VALLE: Fredrikstad-mannen skulle på jobbintervju i Stavanger og ønsket å kjøre via Setesdalen. Det burde han ikke gjort.

Tre uker før Brokke-Suleskarvegen åpner stod bommen oppe, men for biltrafikk egner vegen seg neppe. Østlendingen kjørte ifølge Setesdølen tre kilometer inn på veien før han ble sittende aldeles bom fast.

Mannen, som kjørte en Audi med sommerdekk (!), ble sittende bom fast i midten av Greinebakken. Først mot slutten av mai skulle den sommeråpne veien vært klar, og det er fortsatt noen som bruker veien som skiløype.

– Det er ufattelig at han kom så langt, og vel så ufattelig at han ikke forstod at vegen er stengt. Det var jo mye snø, humper og alt annet enn bilforhold. Men han sa at han forventet at det ville bli bedre etter hvert, sier Gunnar A. Helle, som deltok i "redningsaksjonen", til Setesdølen.

Østlendingen kom seg ikke videre mot Stavanger via Suleskarvegen, men verre var det at han ikke kom seg tilbake. Lokale helter forsøkte å dra ham løs med traktor, men heller ikke det lyktes. Dermed måtte beltevogn til for å hjelpe den uheldige bilisten.

Etter å ha blitt hjulpet løs tok mannen fatt på ferden mot ny jobb og nye muligheter — denne gang med riksvei 9 som "the way to heaven".

Fvn.no var onsdag formiddag i kontakt med den uheldige bilisten. Han ønsket ikke å kommentere saken.