KRISTIANSAND: — Fra onsdag til mandag ble det skrevet ut 331 forenklede forelegg og 26 sjåfører ble anmeldt. Totalt har vi beslaglagt 15 førerkort i løpet av påska, sier UP-sjef i Agder og Rogaland, Steven Hasseldal.

De fleste bøtene ble gitt ved inngangen og avslutningen av ferien. 109 sjåfører ble bøtelagt onsdag, og i går ble 118 sjåfører tatt på vei hjem fra påskefjellet.

— En av dem vi tok i går ble også bøtelagt på vei til fjellet onsdag. Det synes jeg er litt underlig. Folk vet at vi er ute på veiene, men ikke alle tar det innover seg, sier Hasseldal.

I løpet av påska i fjor ble det skrevet ut 214 forenklede forelegg, og årets antall representerer derfor en markert økning.

— Noe av årsaken er nok at været i år var mye bedre enn i fjor, og at det dermed er flere biler på veien, mener Hasseldal.

- Slapp unna de ekstreme tilfellene

De fleste fartsovertredelsene var ifølge Hasseldal av mindre alvorlig karakter.

— De aller fleste kjører pent, men det er noen som er litt for harde på gassen. Vi har ikke hatt de ekstreme overtredelsene, men relativt mange kjører litt for fort. Vi har heller ikke hatt noen dødsulykker, og det er vi glade for, sier han.

Den høyeste hastigheten som ble registrert i løpet av påska var 135 kilometer i timen i 80-sonen. Under gårsdagens kontroll ble en bilist tatt i 88 kilometer i timen i 60-sonen, noe som var dagens høyeste.