Kristiansand: Det var sist helg de fire, som er siktet i saken, skal ha kidnappet 18-åringen mens han var i Vågsbygd. Gutten ble deretter tatt med i bil til et avsidesliggende skogsområde i Søgne.

— Der skal den fornærmede 18 år gamle gutten angivelig blitt banket opp av de fire siktede. Gutten ble ikke skadet, opplyser politiadvokat Arne Kjønstad ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen. To andre personer har vært til avhør hos politiet som vitner i saken.

De fire siktede er i alderen fra 17 til 22 år og bosatt i Kristiansand. Den yngste av disse har ikke hatt befatning med politiet tidligere. De tre andre er kjent av politiet fra før.

— Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, men så vidt vi forstår skal det være et pengekrav mot den fornærmede 18-åringen som skal ha utløst saken, sier politiadvokat Kjønstad.

Den 18 år gamle gutten anmeldte saken til politiet, og de fire er siktet for blant annet frihetsberøvelse. De siktede har gitt variable forklaringer til politiet. Det foreligger både erkjennelser, delvis erkjennelse og at det nektes for både frihetsberøvelsen og for at 18-åringen er banket opp, forklarer politiadvokat Kjønstad. Alle er løslatt.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si om det ble brukt våpen eller våpenlignende gjenstander da 18-åringen ble kidnappet og banket opp.