KRISTIANSAND: Fvn.no snakket tirsdag kveld med gutten som ble slått og hans mor. Hendelsene i skolegården skal ha skjedd i forbindelse med et friminutt hvor en del elever spilte rugby.

Han forklarer hendelsen slik:

– Det begynte med at folk på skolen var ute og spilte rugby. Jeg kunne ikke spille på grunn av en skade i kneet. Han som slo meg ble taklet av en gutt i 8. klasse, og tok igjen ved å sparke kneet i magen på han, forteller offeret til fvn.no.

Stadig mer ampert

– Han lå på bakken og grein, og jeg gikk da bort til han som gjorde det. Jeg sa at han ikke kunne gjøre sånne ting, at han måtte si unnskyld og spurte hvorfor han gjorde det. Fordi det var gøy, svarte han, fortsetter han.

Som en reaksjon på at han brydde seg ble han angrepet.

– Plutselig hopper han på meg slik at jeg havner på marka og får en skade i skuldra. Han slår meg to ganger i hodet. Jeg holder rundt hodet og kommer meg vekk. Etter hvert kommer han bort til meg og jeg tror at han skal ta meg i hånda. Jeg strekker ut hånda, men da slår han meg, forteller gutten.

Rektor Torunn Sandvand ved skolen har følgende oppfatning av hendelsen:

– Slik det er blitt forklart meg var det en gutt som provoserte ham som slo. Disse to endte dermed i et basketak. Da gikk en gutt i 8. klasse i mellom for å roe gemyttene, og det er denne gutten som ble slått, forklarer Sandvand.

Anmelder forholdet

Etter hendelsen i skolegården ble gutten kjørt til legevakta i Kristiansand. Deretter bar det inn på Sørlandet sykehus Kristiansand, hvor han ble lagt inn over natta til observasjon.

Konklusjonen fra legene var at han har pådratt seg brudd i nesa, hjernerystelse og skade i høyre skulder.

8. klassingen forteller selv at familien ønsket å politianmelde forholdet, men at skolen gjorde det på eget initiativ.

– Vi reagerer knallhardt på dette, og kommer til å levere politianmeldelse, sier rektor Sandvand.

Etter et døgn på sykehus skal gutten nå ta det med i et par dager før han skal tilbake på skolen. Allerede tirsdag var han i møte med skolen og nye møter med ledelsen står for døren når han kommer tilbake på skolen.

Skoleelev utvist

9. klassingen som slo til 8. klassingen ble utvist etter hendelsen mandag.

– Ja, han ble utvist for resten av dagen i går, og vi har hatt samtaler med foreldrene. Vi kommer som nevnt også til å levere politianmeldelse, sier Sandvand.

Gutten som ble slått poengterer at han aldri har hatt problemer med som slo til ham. Han forteller at han før episoden heller ikke hadde kjennskap om at 9. klassingen skal ha vært voldelig tidligere.

Rektor poengterer samtidig at ingen av elevene har vært involvert i vold før, og at skolen har en nulltoleranse for vold.

– Dette er gutter vi har god erfaring med, og ingen av dem er verken kamphaner eller mobbeofre, hevder hun.

- Vi har nulltoleranse i forhold til voldsutøvelse, sier Haumyrheia-rektor Torunn Sandvand.