AGDER: Over 1500 kunder på Agder har nemlig mottatt varsel om at strømmen stenges i dag, dersom kunden ikke gjør opp for seg. Totalt har de rundt 8 millioner kroner stående i gjeld.

– Nå vil vi benytte oss av den retten vi har, ifølge forbrukerkjøpsloven, til å stenge strømmen, sier Ole-Herman Cappelen, markedsdirektør hos Agder Energi Nett.

Det er nemlig vinterens regninger som er grunnlaget for om folk får stengevarsel eller ei. Kundene mottar først faktura, purring og inkassokrav, før nettselskapet går steget videre og varsler strømstopp.

I høst var antallet stengebrev på rundt 1700. Da løste 1200 av «sakene» seg. Den dagen strømmen skulle stenges, sto det igjen 500 gjeldstilfeller. Bare 100 av disse ble stengt.

Cappelen regner med at de har en liste på 500 når dette leses og her vil det stengemannskapet komme på døren.

– Hvorfor antar dere at bare 100 av disse stenges?

– Når vi kommer på døra, ser kundene ofte alvoret i det, og gjør opp, sier han.

Fylkesmannen i Aust-Agder har vært i kontakt med Agder Energi på grunn av disse varselbrevene. Fylkesmannen har fått henvendelser på at sosialtjenesten opplever å bli satt i en «gissel»-situasjon. Nå vil selskapet gå i møte med Fylkesmannen og eventuelt NAV for å klare opp i ulike regler og misforståelser.

– Vi kan ikke ha den uavklarte saken gående slik, sier han.