AGDER: På grunn av en knaus tett inntil gamle E18 må sprenges bort ved Lillesand, blir E 18 derfor stengt her i denne perioden. Dermed blir det omkjøring via Birkeland for tusenvis av biler som kjører til påskeferie. Det misliker folk.

Skal du østover? Slik blir trafikken

Midt i påskeutfarten

— Igjen gjør veivesenet et smart trekk, sier Willy Pedersen ironisk, leder for NAF-testestasjon i Kristiansand, til fvn.no.

Han vil ikke spekulere i om det blir kaos, men Pedersen mener det er dumt å sprenge nå slik at veien må stenges på et tidspunkt som han mener de fleste benytter for å dra ut på påskeferie.

— De fleste drar nok av gårde fredag og lørdag. Nå må folk planlegge mer og beregne mer tid, sier Pedersen.

(Saken fortsetter under kartet)

maps.google.com/fvn-grafikk

— Ikke så dumt tidspunkt

Norges Lastebileierforbundet er mer forståelsesfulle.

— De har gjort ting som er verre enn dette, sier Joar Grødum, og sikter til vegvesenet.

Grødum, som er lederen av NLF for Agder og Rogaland, mener tidspunktet ikke er så dumt.

— Dette er en rolig helg for oss, hvor de fleste lastebilsjåfører ikke er på veiene. Jeg forstår at sprengningsarbeidet må gjøres en gang. Da er det bra at de varsler omkjøring og at vi ikke plutselig må stå og vente i et par timer på E 18, sier Grødum.

- Dårlig at omkjøringsvei ikke er vedlikeholdt

Men han er ikke helt fornøyd.

— Jeg forstår at vanlige bilister kan bli litt sure på tidspunktet. Og det er dumt at ikke omkjøringsveien er bedre vedlikeholdt, sier Grødum.

Det er altså et fjell som skal sprenges bort i helgen.

— Fjellet som skal ned ligger så tett inntil dagens E 18 at vi må stenge for å få jobbet. I hele denne perioden blir det omkjøring via Birkeland, forteller informasjonssjef Lars Gunnar Nag i Agder OPS Vegselskap.

Debatt: Hva synes du om stengningen?