KRISTIANSAND: Det huseieren derimot ikke visste, var at mannen ikke var håndverker, snarere en utspekulert lurendreier. Kristiansanderen forledet huseieren til å utbetale 266.000 kroner. Dette skulle være lønn for arbeid som mannen skulle utføre på fornærmedes hus.

Handlingen medførte tap eller fare for tap for huseieren med tilsvarende beløp. Bedrageriet anses som grovt fordi handlingen har voldt betydelig økonomisk skade.

Bilglad

Mannen har ikke bare utgitt seg for å være hendig, han har også drevet svindel på annet vis, blant annet ved å avtale kjøp av — og faktisk overta - en dyr bil, som det aldri ble gjort opp for.

Svindlet Hotell Norge

Hvorvidt den samme bilen ble benyttet på turen til Aust-Agder er uvisst, men i april 2007 bodde domfelte flere døgn på Hotell Norge i Lillesand. Etter å ha leid rommet, forlot han hotellet uten å betale en regning på nær 4000 kroner.

Nesten 2 år bak murene

Totalt er mannen dømt til å betale nær 450.000 kroner i erstatning til sine ofre. I tillegg må han sone 2 år i fengsel, hvor av 4 måneder er gjort betinget. Straffen inkluderer også soning for narkotikabesittelse og for bilkjøring uten førerkort. Den ivrige «håndverkeren» er tidligere straffedømt 8 ganger, og har hverken formue eller fast jobb.