KRISTIANSAND: Det er gjort tekniske funn på åstedet. Verdien av disse kan bli avklart allerede i dag.

— Vi håper selvsagt at disse prøvene kan bidra til oppklaring av saken, sier etterforsker Oddbjørn Lunde ved Kristiansand politistasjon.

De tause bevis kan dermed hjelpe politiet i den videre etterforskning. Det politiet selvsagt håper på er at voldtektsmannen har lagt fra seg spor som kan gi en DNA-profil. Her er det nok med et hårstrå. Den drapsdømte Jan Helge Andersen ble for eksempel avslørt av et kjønnshår som ble DNA-typet ved Rettsmedisinsk institutt. Håret ble funnet i skogsbunnen i Baneheia.

Mannen som voldtok jenta i oppgangen i blokka på Tinnheia kan også ha lagt igjen spor på klærne til den fornærmede kvinnen.

Politiet fortsetter med stor styrke den tradisjonelle og taktiske etterforskningen. - I etterkant av rundspørringen har vi hatt mellom 15 og 20 personer inne til alibisjekk. Denne delen av arbeidet har ikke ført oss nærmere en oppklaring, forteller politietterforskeren.

Men politiet er alltid spent på de kriminaltekniske undersøkelsene og analysene av de prøvene som er tatt. Erfaringsmessig er det alltid spor på et åsted. Spørsmålet politiet i Kristiansand kan få svar på i dag, eller en av de nærmeste dagene, er om prøvene kan legges i mappen over tause bevis som kan felle en gjerningsmann.

Politiet er fortsatt interessert i tips fra publikum.